Meni
0

V košarici ni izdelkov.

8. oktobra, 2019

Make-up triki za “očalarke”

Se vaša ličila pod očali hitro zabrišejo? Preberite nekaj nasvetov za ličenje, ki vam bodo olajšali vsakdanjo rutino.

Očala lahko precej spremenijo vaš videz. Sploh pri višjih dioptrijah so oči optično povečane zaradi ukrivljenosti leč, okvirji pa delno zakrijejo obrvi, kar daje iluzijo drugačnega obraza. Senčila so za očali manj vidna, podočnjaki pa še posebej izstopajo, zato predstavljamo nekaj trikov, s katerimi bo ličenje z očali lažje in bolj učinkovito.

Privihane trepalnice

Ženske z dolgimi trepalnicami imajo pogosto težave, saj se te dotikajo stekel. Ne samo, da je to moteče, temveč lahko razni mikrodelci puščajo madeže, zato v svojo rutino dodajte le en pomemben korak – trepalnice privihajte z uvijalcem. A pazite, vedno to storite pred nanosom maskare, saj jim v nasprotnem primeru lahko škodujete.

Maskara

Nanašajte jo gosteje pri korenu in čim redkeje pri konicah. Debela plast maskare lahko namreč povzroči, da se trepalnice povesijo in se začnejo dotikati očal.

Če opazite, da se delci maskare luščijo in prijemajo stekel, je to lahko zaradi dveh vzrokov:

1. Maskara je stara. Da se izognite tveganju okužbe oči, jo zamenjajte po treh mesecih, tudi če še ni posušena. Če pa od ščetke že odpadajo trdi delci, pa je to lahko znak, da mora romati v koš.

2. Ne vsebuje kremnih sestavin, ki vlažijo trepalnice. Raje posezite po vodoodporni maskari, ki bo ostala ravno tam, kjer mora biti.

Senčila ali črtalo?

Senčila so pod očali manj opazna, kar pomeni, da si lahko privoščite malce več drznosti pri ličenju. Še posebej pri debelejših okvirjih lahko oči zasenčite s temnejšimi ali pa bolj živimi barvami, zato se ne bojte eksperimentirati. Da bodo vaše oči še posebej prišle do izraza, namesto senčil posezite po črtalu za oči in zarišite tanko črto na zgornji veki, ki jih bo odprla in optično povečala.

Stran s podočnjaki

Če ste “očalarka”, je v vaši toaletni torbici obvezna oprema korektor. Še posebej pri temnih okvirjih bodo kolobarji pod očmi vidnejši, vi pa boste videti utrujeni. Prekrijte jih z osvetlitvenim korektorjem v obliki trikotnika, ki naj sega do kotičkov očes in dna nosu, nato pa ga zabrišite v kožo.

Vse na svojem mestu

Fiksirni puder bo vaš najboljši prijatelj! Da se vam podlaga pod nosniki, okvirji ali kjer koli se očala dotikajo vaše kože, ne izbriše, nanjo nanesite puder v kamnu ali prahu. Če pa poleg pudra kožo posprejajte še s fiksirnim sprejem, bodo ličila zdržala še toliko dlje.

Ne pozabite na obrvi

Čeprav jih očala (vsaj delno) zakrivajo, je za celoten make-up videz pomembno, da so lepo oblikovane tudi vaše obrvi, saj z njimi uokvirite obraz. Izdelkov za nego obrvi je dandanes malo morje: od senčil do svinčnikov in prav posebnih maskar – prav vsakdo najde nekaj zase.

Poudarjene ustnice

Ljubiteljice šmink – dobro premislite o barvah, ko kupijete nova očala. Še posebej, če imate raje rdeče ali roza odtenke, se izogibajte takšnim barvam okvirjev, saj se morda ne bodo ujemali. Raje izberite okvirje nevtralnih barv kot so črna, bež, rjava ali pa morda kar prosojne.

Mimogrede – rdeča šminka še posebej pristoji ženskam z mačjimi okvirji.

Ustvarite make-up, ki sledi videzu očal

Če so vaši okvirji mačje oblike, si s črtalom zarišite ostro mačjo črto…

… ali pa naj vaše oči krasi zadimljeno senčilo, ki je še posebej dobro videti pod prosojnimi okvirji.

Ličila so lahko nadvse zabavna! Ostanite v coni udobja, ali pa si privoščite drzen make-up – očala vas pri tem ne omejujejo. Če pa bi si poleg ličil želeli eksperimentirati tudi z novimi okvirji, odklikajte na našo spletno stran ali pa obiščite eno od naših poslovalnic v Brežicah ali Novem mestu.