Meni
0

V košarici ni izdelkov.

1. avgusta, 2019

Očala – za boljši vid ali lepši videz?

Očala so v nekaj desetletjih prerasla svojo prvotno funkcijo korekcije vida. Danes sicer še vedno služijo temu namenu, a so z mnogoterimi oblikami in privlačnimi barvami postala mnogo več. Preberite, kako lahko z njihovo pomočjo izrazite svoj modni slog.

“Očalarji” nekoč in danes

Dojemanje ljudi, ki nosijo očala, se je v zadnjih dvajsetih letih močno spremenilo. Najbrž se vsi spominjamo slavne televizijske serije Družinske zadeve, ki je v osemdesetih in devetdesetih kraljevala na malih ekranih. Njen glavni junak Steve Urkel je veljal za tipičnega “piflarja” s svojimi nerodnimi prigodami in nenavadnim smislom za oblačenje. Nos so mu krasila velika pravokotna očala z vrvico, ki so postala njegov zaščitni znak in hkrati skupni imenovalec podobnih nerodnežev po svetu.

Očala tedaj torej niso veljala za najbolj privlačen dodatek obrazu. Veliki in okrogli okvirji s kot prsti debelimi lečami so močno spremenili videz posameznika, nato pa so leče postajale vse tanjše in okvirji bolj raznoliki. Trendi so se spreminjali in očala so postala modni izraz osebnega sloga posameznikov.

Dandanes jih srečujemo na modnih pistah, na rdeči preprogi in na nosovih največjih modnih poznavalcev. Iz nujnega zla in medicinskega pripomočka so se prelevila v enega ključnih modnih kosov. Posamezniku dajo vtis razgledanosti in inteligence, prav tako pa pomagajo pri izražanju osebnega sloga. Nekateri ljubitelji mode se tako odločijo za več parov očal, ki jih nosijo ob različnih priložnostih – ena za v službo, druga za prosti čas, spet tretja za večerne izhode – ali pa obliko in barvo okvirjev prilagodijo različnim oblačilom.
To, kako modna so postala očala, dokazuje tudi trend očal brez dioptrije: posamezniki, ki ne potrebujejo očal zaradi težav z vidom, jih izberejo le zato, ker dodajo piko na i njihovemu slogu. Nekateri se odločijo za prozorne leče, spet drugi raje posežejo po okvirjih brez leč.

Če boste očala nosili za izboljšan vid, ali pa bi z njimi želeli le dopolniti svoj slog, vam predstavljamo nekaj najbolj modnih okvirjev ta hip:

Očala kot modni dodatek - kakšni okvirji bodo najbolj pritegnili poglede?

  • debelejši geometrični

V naši spletni trgovini si oglejte očala Dior.

Tako Wayfarer kot tudi druge geometrične oblike kraljujejo med modnimi okvirji. S svojimi močnimi linijami dodajo piko na i vsakemu modnemu slogu.

  • retro okrogli

V naši spletni trgovini si oglejte očala Dior.

Okrogla očala v retro obliki bodo v vaš slog pripeljala kanček akademskega značaja. Z lahkoto boste takšna očala lahko nosili tako vsakodnevno kot tudi ob posebnih priložnostih.

  • dvobarvni

V naši spletni trgovini si oglejte očala Marc Jacobs.

Zakaj bi se držali klasične črne, če se lahko poigrate z malce več barvami? Drznite si preizkusiti okvirje z barvnimi dodatki.

  • oblika mačjih oči

V naši spletni trgovini si oglejte očala Max Mara.

Svojemu videzu dodajte malce rockabilly značaja s črnimi cat-eye očali. Z njimi pritegnite pozornost zgornjemu delu obraza, kar bo še posebej pristajalo ženskam s srčasto obliko obraza. Če želite izvedeti, katera oblika očal bi najbolje pristajala vašemu obrazu, si preberite zapis na tej povezavi.

Kljub temu, da so očala v zadnjih letih postala zabaven modni dodatek, pa jih večina še vedno nosi zato, ker jih potrebuje. Korekcija vida je izjemnega pomena, saj nam dober vid olajša vsakdan in zmanjša naprezanje oči. Naj bodo okvirji še tako modni, kvalitetne leče so tiste, ki zares štejejo. Vabimo vas v naši poslovalnici v Brežicah in Novem mestu, kjer vam lahko izkušeni svetovalci pomagajo najti prava očala za vas, priskrbite pa si jih lahko tudi v naši spletni trgovini.