Meni
0

V košarici ni izdelkov.

25. julija, 2019

Poiščite prava sončna očala za svoj obraz

Glede na vaše obrazne poteze lahko že vnaprej predvidite, kakšna sončna očala bi vam najbolje pristajala. Preberite si kratki vodič in izberite, skozi kakšna sončna očala boste gledali to poletje, ki bo še kako vroče!

V nadaljevanju predstavljamo 6 oblik obraza in sončna očala, ki posamezni obliki najlepše pristajajo. S pomočjo vodiča poiščite svoj obrazni tip in izvedite, kakšne vrste okvir vam je pisan na kožo – ali pa na oči.

Okrogel obraz

Okrogel obraz določajo zaobljene linije brez ostro definiranih kotov, predvsem v liniji brade in ličnic. Če napisano velja za vas, nikar ne izbirajte okroglih ali zaobljenih okvirjev, raje posezite po ostrejših, ravnejših linijah, ki vam bodo pomagale podaljšati obraz, prav tako pa ga bodo vizualno zožale. Lahko izberete celo očala v obliki kvadrata ali pravokotnika, ki segajo do senc, ali pa se prelevite v Mavericka s kultnimi “aviatorkami”.

V naši spletni trgovini si oglejte sončna očala Marc Jacobs, Moschino Love in Ray ban.

Srčast obraz

Če je vaš obraz najširši v sencah in najožji pri bradi, je najverjetneje v obliki srca ali trikotnika. Pristajajo vam sončna očala s širšim spodnjim robom, a brez ravnih linij v zgornjem, saj takšna privabljajo pozornost navzdol in podaljšajo obraz. Očala s cat-eye ali butterfly obliko bodo poskrbela za bolj uravnotežen videz, izogibajte pa se prevelikim okvirjem, saj bodo vaš obraz še dodatno razširili.

V naši spletni trgovini si oglejte sončna očala Dolce & Gabbana 4319, 4270 in 2226.

Ovalen obraz

Ljudje z ovalnim obrazom ste rojeni pod srečno zvezdo, saj vam pristajajo prav vsaka sončna očala! Definirajo ga nežna zaobljenost z dokaj izenačenimi obraznimi potezami. Od dizajnerskih do športnih – privoščite si lahko tudi malce bolj drzne okvirje; le pazite, da ne izberete prevelikih, ki bi zakrili vaše simetrične poteze. Očala naj segajo od začetka obrvi do ličnic in ne dlje.

V naši spletni trgovini si oglejte sončna očala Max Mara, Jimmy Choo in Tom Ford.

Kvadraten obraz

Če je vaš obraz približno enako širok in dolg, krasi pa ga izrazita čeljustna linija, imate najverjetneje obraz kvadratne oblike. Posezite po bolj okroglih in ovalnih oblikah, ki bodo pomagale omiliti ostrino in omogočile bolj uravnotežen videz. Pristajajo vam aviatorke, okvirji metuljaste oblike, za bolj drzne pa so tu ponovno modne okrogle “lennonke”.

V naši spletni trgovini si oglejte sončna očala Carrera, Dolce & Gabbana in Jimmy Choo.

Podolgovat obraz

Za podolgovate ali pravokotne obraze je značilna dolga in ozka oblika z nekaj ostrejšimi koti. Naj bodo vaša poletna izbira velika in široka sončna očala. Pristajajo vam tako wayfarer in druge pravokotne oblike kot tudi sončna očala z debelejšimi okvirji. Ne bojite si preizkusiti tudi kakšnih drugih vintage okvirjev, ki bodo dodali piko na i vašemu stilu, manjše in tanke okvirje pa raje pustite na polici.

V naši spletni trgovini si oglejte sončna očala Ray Ban, Tom Ford in Max Mara.

Diamanten obraz

Obraz, ki je najširši v ličnicah, nato pa se zoža v smeri čela in čeljusti, je diamantne oblike. Če se najdete v tem opisu, preizkusite ovalna sončna očala ali pa takšna brez okvirjev, sicer pa lahko eksperimentirate tudi z drugimi oblikami, saj vam tako kot ljudem z ovalnim obrazom pristaja marsikatera oblika. Okvirji naj bodo nežno zaobljeni in ne širši od ličnic, ki predstavljata ključni točki vašega obraza.

V naši spletni trgovini si oglejte sončna očala Persol, Ray Ban in Tommy Hilfiger.

Vam je ta vodič kaj olajšal izbiro, ko se boste naslednjič podali v lov za novimi sončnimi očali? Če se še obotavljate pri izboru ali pa težko določite svojo obliko obraza, vas vabimo v Glasmaherjevi poslovalnici v Brežicah ali Novem mestu, kjer vam bodo z iskrenim in osebnim pristopom svetovali naši izurjeni prodajalci.

Čeprav je izjemnega pomena to, da vam očala lepo pristojijo in izražajo vaš osebni stil, pa je njihova najpomembnejša funkcija še vedno zaščita pred sončno svetlobo. Izberite kakovostna sončna očala, ki vas bodo dobro zaščitila in služila čim dlje – poiščite jih tudi v naši spletni trgovini.