Meni
0

V košarici ni izdelkov.

31. marca, 2022

Trendi moških sončnih očal v letu 2022

Trendi modeli sončnih očal nadgradijo videz vsakega moškega in mu dodajo posebne točke za izgled. Ne samo, da so sončna očala odlična priložnost za dodajanje pridiha, osebnosti in splošnega občutka neomajne modernosti obleki oz. stilu, so tudi nujna za ohranjanje zdravih oči. Blokiranje škodljivih UV-žarkov – bodisi na nepričakovan sončen zimski dan ali na vrhuncu poletja – je namreč zelo pomembno. Še bolje pa je to seveda narediti v stilu.
Spodaj smo zbrali nekaj največjih trendov sončnih očal za to poletje, ki vključuje tako brezčasne dizajne kot sodobne ikone.

OKROGLA SONČNA OČALA

Ta vintage stil ne gre iz mode in nikakor ne izgubi svoje privlačnosti ter čara. Okrogla sončna očala s kovinsko ali jekleno sprednjo stranjo so tudi to sezono najbolj zaželen hit moških okvirjev očal. Predstavljajo brezčasen videz, pa naj bodo tradicionalna s klasičnimi jeklenimi okvirji ali z dodanim sodobno-industrijskim elementom s črnim ali zlatim okvirjem iz titana in/ali s kovinskimi stranskimi detajli.
Predvsem je ta trend najbolj laskav na moških s kvadratno ali diamantno obliko obraza.


Hugo Boss BOSS 1003S PZH M9

Preveri ponudbo v spletni trgovini.

GEOMETRIČNA SONČNA OČALA

Mnogi modni strokovnjaki menijo, da je geometrična oblika očal narejena kot nalašč za ljudi z okroglim obrazom. Okvirji takšne oblike namreč dodajajo strukturo ličnim kostem in obraznim linijam, prav tako pa zaradi svoje zanimive in nekoliko drugačne kotne oblike zagotovo ne predstavljajo prve izbire čisto vsakega moškega. Unikatnost vam tako ne uide.
Zaradi njihove oblike pa je pri tej izbiri sončnih očal ključna subtilnost, zato predlagamo, da izberete tanke okvirje in bolj klasične barve leč pa tudi okvirjev.


Ray-Ban RB3565L

BARVNA SONČNA OČALA

Najpomembnejši dejavnik pri nakupu trendi sončnih očal naj bo možnost dosledne nošnje ne glede na izbiro vaših oblačil. Pa vendar, če v vaši zbirki že lastite klasične in nevtralne modele sončnih očal, lahko svojo garderobo nekoliko popestrite z izbiro barvnih ali celo športnih modelov sončnih očal, ki bodo izbor preprostih in enobarvnih poletnih oblačil hitro naredili malce bolj razigrano.
Barve trenutno najbolj iskanih očal predstavljajo svetle in izstopajoče odtenke, najboljši primeri pa celo uporabljajo enako barvo tako na okvirjih kot na lečah.


Oakley OO9448

AVIATORKE

Aviatorke morda niti niso toliko trend kot so skoraj že osnovni element, ki še vedno postaja vse bolj priljubljen. Aviatorke so poznane in izjemno priljubljene že desetletja, najbolj prepoznane pa so kot originalna pilotska sončna očala. Z nekoliko predelano in dodano moderno podobo je glavna posodobitev, da so pretežno izdelane iz acetata ter z enim samim lokom oz. robom nad obrvmi.
Če se želite z izborom aviatork izogniti nakupu “standardnih” ali povprečnih sončnih očal, posezite po zlatih okvirjih, barvnih lečah ali vzorčastih acetatnih modelih.


Ray-Ban RB3449I

Preveri ponudbo v spletni trgovini.

SONČNA OČALA V STILU 90ih LET

Moška moda in izbira sončnih očal se vrača v devetdeseta leta k stilu, ki so ga ljudje nosili v preteklosti in zajema srečanje luksuznih znamk ter uličnega stila.
Če želite biti torej popolnoma retro in izbrati okvir kar se le da iz devetdesetih let, si privoščite barvite leče v oranžni ali modri barvi, okvirji očal pa naj bodo iz titana.


Ray-Ban RB3447N

SONČNA OČALA Z ZGORNJIM ROBOM

Ta sončna očala so zasnovana tako, da jih je mogoče hitro opaziti in niso toliko prefinjena, temveč izstopajo. Pravzaprav predstavljajo nekoliko drznejšo različico prvega dizajna aviatork z zgornjim ali čelnim robom in so na voljo v številnih različicah in preoblekah.
Letošnje leto prinaša še eno novost, in sicer model, ki ima zmanjšano širino okvirja za bolj polariziran videz. Strokovnjaki pravijo, da je izbira sončnih očal z zgornjim robom še vedno zelo dobra izbira, vendar so širše oblike okvirjev predale glavno mesto tanjšim okvirjem, ki so navadno narejeni iz kovine in ne acetata.


Ray-Ban RB3025


Dolce & Gabbana DG2264

Pravijo, da sončnih očal ni nikoli preveč, zato preberite zgornje napotke oz. trende moških sončnih očal preden se odpravite na lov za novim idealnim parom. Za vse dodatne informacije, napotke ter strokovna svetovanja pa smo vam v poslovalnicah Novo mesto in Brežice vedno na voljo.
Vstopimo v poletje s kvalitetnimi sončnimi očali in zaščitenim vidom.

< Prejšnja vsebina

Trendi sončnih očal v 2022

Naslednja vsebina >

Očala za računalnik