Razčistimo enkrat za vselej: ali lahko nošenje očal z neustrezno dioptrijo res škoduje vašim očem?

Razkrivamo, kaj se skriva za celotno “famo” okrog t.i. brezplačnih pregledov oči…

Velja “nenapisano pravilo”, da bi naj očesni pregled opravili nekje na 2 leti, kar pogosto sovpada tudi s potrebo po novih korekcijskih očalih.

Toda zakaj?

Odkrijmo resnico za tem, ali obstaja možnost, da se izognete nepotrebnim stroškom z nakupom novih očal, četudi s svojimi obstoječimi očali ne vidite več briljantno…

Ko nosite očala z neprimerno dioptrijo, imajo vaše oči dodatno delo, s ciljem, da bi ustrezno fokusirale sliko, kar lahko vodi do različnih težav z očmi…

Vse te nevšečnosti lahko vodijo do slabšega življenjskega standarda, saj vam povzročajo nešteto težav pri delu, učenju, vožnji in drugih vsakdanjih dejavnostih.

Poleg tega lahko s slabšim stanjem oči narastejo tudi stroški povezani z nakupom novih očal

Z nošenjem neustreznih očal se vam slabša tudi vid, zato se vam lahko dioptrija poslabša za dodatnih 20-30%.

Ko se vam dioptrija dodatno poslabša, pa posledično potrebujete očala z znatno višjo dioptrijo, ki so še dražja.

Ravno zato je pomembno, da se na očesni pregled odpravite vsaj enkrat na 2 leti…

#1.. Na pregledu tako izveste, ali potrebujete nova očala z novo dioptrijo, ki je najverjetneje nižja, kot bi bila, če bi oči dalj časa “mučili” z neustreznimi očali.

#2.. Pregled pri očesnem strokovnjaku pa je izjemnega pomena tudi zato, da lahko le-ta pri vas preveri nevarnost morebitnih očesnih bolezni, ki jih v zgodnji fazi lahko bodisi preprečite, bodisi zdravite.

Kontrola oči je vaš prvi in ključen korak na poti do dobrega vida…

S pregledom oči prihranite svoj dragoceni čas

V Optiki Glasmaher ste lahko na vrsti že v nekaj dneh, pregled traja cca. 10 min, marsikatera očala pa lahko dobite že isti ali naslednji dan.

Pregleda vam ni potrebno plačati!

Vašo kontrolo vida izvedemo na stroške optike ali na stroške ZZZS preko vaše zdravstvene kartice.

Precizna natančnost merjenja dioptrije

Tehnološko dovršene naprave nam omogočajo, da izvajamo nadstandardne preglede z uporabo napredne tehnologije DNEye® PRO.

Obisk poslovalnice, iz katere odidete nasmejani

Neboleč pregled pri nas opravi izkušen in prijazen očesni strokovnjak, kar vam omogoča nakup ustreznih korekcijskih očal ter posledično boljši vid.

Pregled poteka kot po maslu

Zahvaljujoč utečenemu procesu profesionalne ekipe Optike Glasmaher je vaš pregled opravljen kvalitetno in brezhibno, brez nepotrebnih zapletov, brez bolečin ali napornih obravnav.

Kdaj je pravi čas, da se odločite za pregled?

Od vašega zadnjega pregleda oči sta minili že (vsaj) 2 leti

Vsaki 2 leti se priporoča redni pregled pri očesnem strokovnjaku, četudi morda že nosite očala – obstaja namreč velika verjetnost, da se vam je dioptrija (ali vrednost cilindra) od zadnjega pregleda poslabšala.

Pobrskajte torej med starimi računi, da ugotovite, kdaj ste si nazadnje kupili očala.

Opažate postopno ali nenadno slabšanje vida

Če s težavo vidite oddaljene predmete, težko berete, je vaš vid zamegljen ali pa pri sebi zaznavate kombinacijo navedenih simptomov, potem je skrajni čas za temeljit pregled oči.

Soočate se s težavami z očmi

Na pregledu bomo poiskali razlog za pojav rdečih, suhih, razdraženih ali obremenjenih oči, čemur se pogosto pridružujejo tudi trzanje oči, dvojni vid, glavoboli in migrene. S pomočjo očesnega pregleda pa obenem tudi zmanjšate tveganje za razvoj mnogih očesnih bolezni.

Z nami ste v varnih rokah, saj prihajate v optiko s 23-letno tradicijo!

Pregled vam omogoča pozitivno izkušnjo s prijaznim in hitro odzivnim osebjem v zaupanja vredni Optiki Glasmaher, ki jo je obiskalo že preko 66.240 ljudi. Slovimo po svoji ustrežljivosti, saj vam po potrebi očala tudi popravimo ali najdemo začasno rešitev, da lahko nemoteno vidite brez težav.

Prepričajte se, zakaj nam zaupa že več kot 66.240 zadovoljnih strank, ki se z veseljem vračajo…

Naša optika je prilagojena VAŠIM potrebam

Vaš obisk v Optiki Glasmaher je popolnoma personaliziran.

Vaše oči so namreč edinstvene:

Prav tako se morda želite:

Skratka, glede na vaše stanje oči naredimo vse potrebne meritve, vam nudimo osebno svetovanje prilagojeno vašim željam ter pomoč pri izbiri korekcijskih očal iz nabora več kot 1.000 modelov vrhunske kvalitete.

Pri nas imate na voljo tudi individualno prilagoditev okvirjev priznanih blagovnih znamk in očesnih stekel vodilnega proizvajalca Rodenstock.

Pri nas lahko izkoristite tudi DNEye®PRO - tehnologijo za nove dimenzije vida

Optika Glasmaher je eden od zgolj 15 ponudnikov v Sloveniji, ki uporablja tehnologijo DNEye® PRO – 3D očesno meritev z DNEye® Scannerjem iz Rodenstocka (vodilnega proizvajalca očesnih stekel) s katero so vaše oči natančno izmerjene.

Revolucionarna naprava na hiter in prefinjen način izdela 3D model očesa z zajemom več kot 100.000 posameznih vrednosti.

Na korekcijsko steklo se prenesejo biometrični podatki očesa,
izmerjeni na več kot 7000 merilnih točkah.

Na podlagi tovrstnega merjenja očesnih parametrov se izdelajo najbolj individualna stekla vseh časov – korekcijska stekla, ki so povsem prilagojena vam in vašim unikatnim očem.

DNEye® optimizirana stekla predstavljajo
razred “Mercedes S” na področju očalnih stekel – omogočajo vam, da doživite popolno vizijo vida:

Preverite, kako poteka tale hitra, za vas brezplačna kontrola vida

Začne se z rezervacijo termina pregleda v poslovalnici po vaši izbiri.

Po izpolnjenem obrazcu in oddani prijavi (preko gumba spodaj) vas nekdo iz naše ekipe pokliče, da skupaj uskladita ugoden termin za pregled.

Zaželeno je, da svoja očala prinesete s seboj na pregled.

Z njihovo pomočjo izmerimo vašo staro dioptrijo in preverimo razliko v primerjavi z novo. Očala izmerimo z lensmetrom, na katerem odčitamo vašo dioptrijo in razdaljo med zenicama. Slednja je izredno pomembna pri centriranju stekel, saj mora optični center sovpadati s položajem zenice.

Pri tistih, ki na pregled k nam prihajate prvič, začnemo s kratkim pogovorom.

V kolikor se še ne poznamo, se boste s pomočjo vrhunsko usposobljenih strokovnjakov najprej pogovorili, zakaj očala v prvi vrsti potrebujete – ostrina vida se namreč na različnih razdaljah določa z različno dioptrijsko vrednostjo.

Očesni specialist s pomočjo posebne naprave imenovane “kerato-refraktometer” na pregledu najprej preveri ostrino vašega vida.

To stori z objektivnim ugotavljanjem t.i. refrakcijske vrednosti – torej z merjenjem dioptrije (vida na daleč in na blizu) ter ukrivljenosti roženice (ugotavljanjem morebitnega astigmatizma ali očesnega cilindra).

Za ugotovitev najustreznejše dioptrije sledi preizkušanje očalnih leč v različnih vrednostih.

S pomočjo te subjektivne metode izvemo vašo natančno dioptrijsko vrednost.

Se morebiti sprašujete, ali vam res ni potrebno plačati za ta pregled oči?

Brez skrbi…

V času očesnega pregleda nimate v Optiki Glasmaher nikakršnih stroškov. Sledimo namreč načelu, da vsem svojim strankam pomagamo graditi jasen pogled na svet, zato…

Očesne teste in merjenje dioptrije...

za vas brezplačno izvajamo izurjeni optometristi (strokovnjaki za korekcijo vida),

Pregled oftalmologa (strokovnjaka za očesne bolezni)...

zahvaljujoč naši koncesijski dejavnosti za vas krije ZZZS – potrebujete torej samo zdravstveno izkaznico.

Opozorilo - če vam vse skupaj zveni predobro, da bi bilo res…

Imejte v mislih, da s pregledom resda nimate nobenih stroškov, a to velja samo za kontrolo vida, ne pa za sama očala.

V kolikor bo vaš pregled izveden v okviru koncesije, imate sicer pravico do očal (stekel in okvirjev), a to v najnižjem cenovnem standardu.

Po domače – očala, ki vam jih “privošči” ZZZS, so narejena “po šabloni”, imajo najosnovnejše okvirje in precej debela stekla.

Smisel očal, ki jih nosite vsakodnevno, pa je seveda ta, da vam čim bolj ustrezajo, da se prilegajo vašemu obrazu, da imajo stanjšana stekla in vam omogočajo oster vid – brez vsakršnih težav.

Takšni okvirji in stekla so seveda dražji, a konec koncev sta vaš vid ter udobje nošenja očal neprecenljiva.

Upoštevajte tudi, da po pregledu morda ne boste TAKOJ videli bolje…

Mnoga očala resnično lahko dobite že isti ali naslednji dan – na zalogi imamo pestro zalogo očalnih leč.

A glede na to, da so vsake oči specifične, boste morda potrebovali oz. želeli kakšno posebno kombinacijo dioptrije, cilindra ali raznih filtrov, ki vam še olajšajo gledanje.

V tem primeru bo za tako unikatne leče potrebno malo počakati, zato nikar ne oklevajte in se čimprej naročite na svoj pregled.

V kateri poslovalnici želite, da vam naredimo kontrolo vida? Izbiro prepuščamo vam…

Nudimo vam možnost izbire kontrole vida ter nakupa očal na dveh različnih lokacijah s področja Jugovzhodne in Posavske regije.

Optika Glasmaher Brežice

Moderna poslovna stavba optike v Brežicah
Pleteršnikova ulica 1,
8250 Brežice

Optika Glasmaher Novo mesto

Sodobno opremljena optika v Novem mestu
Seidlova cesta 16,
8000 Novo mesto

TUKAJ OPRAVITE REZERVACIJO PREGLEDA, KI GA ZA VAS KRIJEMO MI ALI ZZZS

"*" indicates required fields

Vnesite svoje ime in priimek*
Izberite kraj, v katerem si želite pregled oči, ki je za vas brezplačen.*
Z oddajo obrazca se strinjate s procesiranjem svojih osebnih podatkov v skladu z uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in se obenem strinjate s splošnimi pogoji poslovanja.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Odlična izbira in prijazen kolektiv

Špela

Ma škoda besed, najboljše!

Nino

Najboljša strokovnost in ponudba.

Miha

Izredno dobri. Še posebej moram pohvaliti Taša Malgaj in Janja Drstvenšek v poslovalnici Brežice, saj sta zelo prijazni in ustrežljivi. Zavzameta se, da se stranka počuti dobrodošlo in ti pomagata pri pravi izbiri očal.

Mateja

Danes sem imela zelo lepo izkušnjo z osebjem. Nisem kupovala očal, ampak po nesreči sem stopila na moževa in gospa, ki danes dela v optiki popoldan (žal sem pozabila vprašat za ime) mi je rešila očala in jaz sem ji neskončno hvaležna, posebej ker mož brez očal nebi mogel bit in še prvi dan smo na dopustu. Vsekakor zelo prijazna in vse pohvale vredno. Čeprav smo iz Primorske, bom optiko priporočala drugim!

Samanta

Baznik Rast Anton — Glasmaher optika v Brežicah, odlični in zaupanja vredni v primeru, da je kaj narobe z očali vedno so na voljo, da pomagajo in odpravijo. Očala sem poškodoval in so brez plačno odpravili poškodbo in zamenjali poškodovani del, hvala kolektivu Glasmahera za prijaznost.
Nada Kukec — Nadvse sem zadovoljna z novimi ocali, voznja z njimi, vidljivost popolnoma izostrena, siroko vidno polje, skratka kupite si jih!
Jasna Šinkovec — Prijazna in strokovna ekipa v Novem mestu
Aleš Glas — V Novem mestu in Brezicah imas cist vse, tut soncne spegle. www.glasmaher.com...preveeeer Andrej Sotošek
Slavica Luzija — Ja priznana je strokovna ekipa v novem mestu odlicna
Mojca Ocvirk — Itak so vse super prijazne in uslužne!!! Zelo zelo zadovoljna z optiko Glasmaher
Silva Turk — Super ste in ostanite še naprej
Joze Vogrinc — Dobra ponudba!
Manuel Smoko Smokovič — lepa in kvalitetna!
Matej Klevišar — Bili...zelo zadovoljni
Marina Pavlin — Že leta sm pri njih....zelo zadovoljna
Alexia Rossi — Fantastični!

Ugotavljate, da je resnično napočil čas za (ponoven) pregled oči?

Če “vidite, da več ne vidite”, vas res toplo povabimo v našo Optiko Glasmaher, dokler z očmi še najdete naša vrata :)

Poskrbeli bomo:

Kliknite torej na spodnji gumb, medtem pa držimo pesti, da niso vsi termini že zasedeni!

Pogosta vprašanja

Pregled je namenjen vsem, ki:

  • opažate poslabšanje vida,
  • imate rdeče, suhe, utrujene oči, zamegljen ali dvojni vid,
  • že vsaj 2 leti niste bili na kontroli vida,
  • se soočate z očesnimi napakami, očesnimi boleznimi ali očesnimi poškodbami,
  • potrebujete nova korekcijska očala.

Z očesnim pregledom v Optiki Glasmaher nimate nobenih stroškov. Vašo kontrolo vida izvedemo na stroške optike ali na stroške ZZZS (preko vaše zdravstvene kartice).

Očesni pregled je zahvaljujoč očesnemu postopku izveden hitro – traja povprečno 10 min. Pri naročanju nimamo čakalnih vrst – svoj termin prejmete v roku cca. 14 dni.

Na pregledu se z vami najprej pogovorimo, vam izmerimo natančno dioptrijo, izmerimo dioptrijo vaših očalnih stekel (v kolikor očala že imate), po potrebi preverimo nevarnost morebitnih očesnih bolezni in vam na koncu svetujemo glede nakupa ustreznih korekcijskih očal.

Pri nas ste v varnih rokah, obiskalo nas je že več kot 66.240 zadovoljnih strank, ki potrjujejo, da je pregled popolnoma neboleč.

Izbira očesnega strokovnjaka je odvisna od potrebe stranke. V naši optiki izvajata preglede 2 izkušena optometrista (strokovnjaka za korekcijo vida) in oftalmolog (strokovnjak za očesne bolezni).

Očala lahko (v kolikor imamo vaše leče na zalogi) pri nas kupite še isti ali naslednji dan – na “licu mesta”. Nudimo vam osebno svetovanje ter pomoč pri izbiri korekcijskih očal iz nabora več kot 1.000 modelov vrhunske kvalitete.

Pri nas imate na voljo tudi individualno prilagoditev okvirjev priznanih blagovnih znamk in očesnih stekel vodilnega proizvajalca Rodenstock.

Copyright 2023, Optika Glasmaher. Vse pravice pridržane. Splošni pogoji poslovanja