Meni
0

V košarici ni izdelkov.

8. maja, 2019

Kako poteka okulistični pregled

Na okulističnem pregledu specialist najprej preveri ostrino vašega vida z objektivnim ugotavljanjem refrakcijske vrednosti, in sicer s pomočjo kerato-refraktometra.

Tisti, ki na okulistični pregled v našo okulistično ordinacijo prihajate prvič, se boste s pomočjo vrhunsko usposobljenih strokovnjakov najprej pogovorili, zakaj očala v prvi vrsti potrebujete. Omenjen podatek je ključen, saj se ostrina vida na različnih razdaljah določa z različno dioptrijsko vrednostjo.

Če očala potrebujete predvsem za branje, se bo njihova dioptrija razlikovala od tiste, ki je namenjena delu z računalnikom, saj je knjiga v povprečju veliko manj oddaljena od očesa kot računalnik. Enako velja za očala z dioptrijo za daljavo ali za popolnoma personalizirana očala. Slednja se prilagajajo vsakemu posamezniku in imajo dioptrijo točno določeno glede na njegove potrebe.

Na okulističnem pregledu specialist najprej preveri ostrino vašega vida z objektivnim ugotavljanjem refrakcijske vrednosti, in sicer s pomočjo kerato-refraktometra. Ker pa za ugotovitev najustreznejše dioptrije to ne zadošča, sledi še izmera s pomočjo subjektivne metode, in sicer s preizkušanjem leč v različnih vrednostih, s pomočjo katerih se določi natančna dioptrijska vrednost.

Če ste med tistimi, ki očala že uporabljajo, je zaželeno, da jih prinesete s seboj na pregled. Z njihovo pomočjo bomo namreč lahko izmerili staro dioptrijo in preverili razliko z novo. Očala izmerimo z lensmetrom, na katerem odčitamo vašo dioptrijo in pupilarno distanco oziroma razdaljo med vašima zenicama. Slednja je izredno pomembna pri centriranju stekel, saj mora optični center sovpadati s položajem zenice.

Naročite se na okulistični pregled brez čakalne vrste >>