Meni
0

V košarici ni izdelkov.

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Glasmaher.com

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Glasmaher.com določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje LJUDSKA OPTIKA GLASMAHER Stušek Dejan S.P., Pleteršnikova ulica 1, 8250 Brežice. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Glasmaher.com (v nadaljevanju spletna trgovina) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo podjetje LJUDSKA OPTIKA GLASMAHER Stušek Dejan S.P., Pleteršnikova ulica 1, 8250 Brežice (v nadaljevanju ponudnik). Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ponudnik in kupec medsebojne obveznosti pri nakupih preko spletne trgovine urejata s temi splošnimi pogoji. Vsak uporabnik storitve spletne trgovine ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku, ki ga dobi ob registraciji v spletni trgovini. Uporabnik je s tem dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal samo on oziroma oseba, ki je pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

PODATKI O PONUDNIKU

Naziv: LJUDSKA OPTIKA GLASMAHER Stušek Dejan S.P.
Naslov: Pleteršnikova ulica 1, 8250 Brežice
E-pošta: info@glasmaher.com
Identifikacijska št. za DDV:
Matična številka:
SRG:
Osnovni kapital:
Banke in poslovni računi:

REGISTRACIJA IN UDELEŽBA

Zaposlenim in sorodnikom zaposlenih v firmi LJUDSKA OPTIKA GLASMAHER Stušek Dejan S.P. v nobenem primeru ni dovoljeno sodelovati na firminih dražbah. Glasmaher.com izdelki in storitve se na voljo izključno zasebnim uporabnikom in ne trgovskim ali delno trgovskim preprodajalcem. Glasmaher.com si pridržuje pravico, da izključi trgovske preprodajalce iz sodelovanja na dražbah in da kadar koli zapre njihove uporabniške račune. Registrirate se lahko le enkrat in pri tem uporabite svoj poštni naslov (registriranje na poštni predal ali enakovreden način ni dovoljeno). Da bi dobili dostop do nekaterih storitev, boste morda morali posredovati podatke o sebi (na primer identifikacijske ali kontaktne podatke) kot del postopka registracije za storitev ali kot del vaše nadaljnje uporabe storitev. Strinjate se, da bodo kateri koli podatki za registracijo, ki jih posredujte firmi LJUDSKA OPTIKA GLASMAHER Stušek Dejan S.P., vedno točni, pravilni in veljavni. V postopku registracije si morate izbrati uporabniško ime. Uporabniško ime ne sme biti žaljivo, izbrano z namenom zavajanja ali napačnega informiranja drugih uporabnikov, ne sme kršiti pravil običajne dostojnosti ali pravic tretjih oseb. Če LJUDSKA OPTIKA GLASMAHER Stušek Dejan S.P. dobi podatke o uporabniškem imenu, ki je nezakonito ali krši ta pravila, sme to uporabniško ime spremeniti brez predhodnega obvestila. Strinjate se in razumete, da ste odgovorni za ohranjanje tajnosti gesel, povezanih s katerim koli računom, ki ga uporabljate za dostop do storitve in da svoj uporabniški račun lahko uporabljate le vi in nihče drug. V skladu s tem se strinjate, da ste edino vi odgovorni firmi LJUDSKA OPTIKA GLASMAHER Stušek Dejan S.P. za vse dejavnosti, ki se dogajajo preko vašega računa. Uporabniški računi, oblikovani med registracijo, niso prenosljivi.

LICITACIJSKI POSTOPEK

Vsaka dražba se zaključi takrat, ko preostanek časa pride do vrednosti nič in uporabnik, ki je zadnji dal ponudbo, zmaga na dražbi. Zadnji ponudnik je določen na osnovi zapisov v bazi podatkov firme in njena odločitev glede tega, kdo je zadnji ponudnik, je dokončna. Razumete in se strinjate, da Glasmaher.com od vas zahteva, da licitirate za predmete, ki so predmet dražbe, proti drugim uporabnikom te strani, od katerih lahko nekateri prebivajo izven Slovenije. V teh primerih uporabniki v drugih državah na eni dražbi morda ne licitirajo vedno popolnoma istih predmetov. Da bi zagotovili pravičnost dražbe, bodo predmeti na eni dražbi primerljivi in smiselno enakovredni. Ne zastopamo ali garantiramo, da bo vaša ponudba pravočasno prispela ali da bo sprejeta na spletni strani Glasmaher.com, in vi razumete, da je sprejem vaše ponudbe odvisen od več dejavnikov, nad katerimi nimamo vedno nadzora, naprimer vaša internetna povezava, oprema, ki jo uporabljate za dostop do naše spletne strani in drugi dejavniki, ki temeljijo na tehnoloških in/ali telekomunikacijskih dejavnikih. Strinjate se, da bo Glasmaher.com ohranil status nedolžnosti v smislu ali proti kateri koli in vsaki zahtevi, vzrokom za ukrepanje, stroške, izdatke ali izgube, ki izhajajo ali so povezane s katerimi koli transakcijami, v katerih vaša ponudba ni sprejeta, ima zamudo ali jo Glasmaher.com drugače zavrže. Glasmaher.com si pridržuje pravico do dodajanja, prerazporejanja ali odstranjevanja izdelkov s svoje spletne strani ne glede na čas in brez predhodnega opozorila. Dražba velja za zaključeno, ko ura na licitiranem predmetu doseže točko “končano (closed)” in ni noben uporabnik dal ponudbe. Uporabniki se morajo zavedati, da je ura, ki je na voljo uporabniku, približek, na katerega lahko vplivajo zamude v omrežju. Dokončna odločitev o zaključku dražbe temelji na uri, ki jo uporabljajo strežniki Glasmaher.com. Ponudba, ki jo pošljete, predstavlja vašo ponudbo za vstop v zavezujočo pogodbo s Glasmaher.com in v primeru, da uspete na dražbi, dobite ponudbo za nakup licitiranega predmeta po pogojih, postavljenih na ustrezni dražbi.

IZPAD SISTEMA/ZAČASNO USTAVLJENE DRAŽBE

Do izpada sistema pride, kadar ni mogoče pošiljati ponudb za predmete zaradi nepredvidene prekinitve v sistemu. V tem primeru se dražbe začasno ustavijo, preostali čas licitiranja, trenutna ponudbena cena in trenutno najvišji ponudnik pa se shranijo. Po ureditvi prekinitve se dražbe nadaljujejo, preostalemu času za dražbo pa se doda nekaj minut. Začasno ustavljene dražbe so jasno označene. Ponudbe, dane na začasno ustavljeni dražbi, se ne vrnejo nazaj na uporabniški račun in v tem primeru tudi ni mogoče zahtevati povrnitve za uporabljene ponudbe ali druge nastale stroške. Glasmaher.com ne daje nobene garancije za stalno in neprekinjeno dostopnost svojih spletnih strani in tehničnih sistemov. Poleg zgoraj navedenih določb o omejeni odgovornosti, Glasmaher.com ne odgovarja za škodo, ki se zgodi, ker Glasmaher.com ne prejme ponudb, ki mu jih pošljete, ali jih ne dobi takoj ali to ne velja za posledico tehničnih napak.

NAČINI PLAČILA

V spletni trgovini ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • po povzetju
  • s kreditno kartico
  • po predračunu

Plačilo po povzetju

Plačilo opravite ob dostavi pošiljke. Pri plačilu po povzetjuz se Pošti Sloveniji plača provizija v skladu z veljavnim cenikom.

Plačilo s kreditno kartico

V primeru plačila s kreditno kartico boste po vnosu kontaktnih podatkov preusmerjeni na sistem spletnega plačevanja Bankart s katero imamo sklenjeno pogodbo o sprejemu kartic.

Pri izvajanju spletnih plačil je skrb o varnosti podatkov o vaši plačilni kartici popolnoma odveč. Sistem spletnega plačevanja omogoča, da se podatek o številki kartice in CVV koda vnaša izključno na varnih straneh banke. Do teh podatkov mi kot trgovec nimamo dostopa oz. vpogleda.

V polja je potrebno dodati številko kartice, CVV2/CVC (trimestna varnostna številka, ki je odtisnjena na zadnji strani plačilne kartice in datum zapadlosti kartice. Po vnosu podatkov s klikom na gumb Plačaj potrdite plačilo.

Po predračunu

Pri izbiri plačila po predračunu prejmete na svoj e-naslov, ki ste ga navedli ob registraciji oziroma pri hitrem nakupu, predračun, na katerem boste imeli vse podatke za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenca/sklic in namen plačila. Pri izbiri plačila po predračunu boste naročeno blago plačali z univerzalnim plačilnim nalogom UPN (položnica). Položnico lahko najhitreje in najlažje plačate prek svoje spletne banke, lahko pa tudi na katerikoli banki ali pošti.

Predračun je potrebno plačati v 7 dneh, v nasprotnem primeru se naročilo stornira. Vaše naročilo postane veljavno, ko ga odpošljemo, cene veljajo na dan odpošiljanja naročila. Naročene izdelke vam pošljemo po plačanem predračunu in vas o tem obvestimo na vaš e-naslov.

Vse do popolnega plačila izdelkov iz posameznega naročila ostanejo naročeni izdelki v lasti ponudnika, tudi če so že bili dostavljeni kupcu. V primeru neplačila oz. nepopolnega plačila ima ponudnik tudi alternativno pravico ter od kupca zahtevati vračilo izdelka v brezhibnem stanju. Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir), ki sodi ob garancijskem listu veljaven dokaz za reklamacijo oz. servisni poseg.

CENE V SPLETNI TRGOVINI

Vse cene so v EUR. Cene vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini in se lahko razlikujejo od cen v maloprodaji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

DOSTAVA BLAGA

Svojim strankam nudimo BREZPLAČNO DOSTAVO. Naročeno blago vam bo dostavila Pošte Slovenija. Blago, naročeno v spletni trgovini glasmaher.com, gre na pot v najkrajšem možnem času. Če je naročeno blago na zalogi v našem skladišču, običajno še isti dan. Čas dostave je od ponedeljka do petka. Dobavni rok je takoj iz zaloge ali v izjemnih primerih največ do 21 delovnih dni. Artikli, ki so na zalogi, bodo odposlani že isti dan ali naslednji delovni dan po prejetem naročilu. V primeru, da izdelki niso na zalogi, vas bomo po elektronski pošti obvestili o nameravanem roku dostave. Dostava se vrši v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah. Vsako ne dostavljeno naročilo, ki se pošilja preko Pošte Slovenija, vas bo na vaši pošti čakalo še 15 dni, preden se bo vrnilo. Če dostava ni uspešna, oziroma če ste ob času dostave odsotni, vam dostavna služba pusti obvestilo, vi pa lahko pozneje pokličete in se dogovorite za dostavo ali pa paket prevzamete osebno na enoti Pošte Slovenija.

Izdelke lahko prevzamete tudi osebno. Prevzem je možen v poslovni enoti Brežice ali Novo mesto v času delovnika enote. V primeru osebnega prevzema pri izbiri načina dostave izberite še enoto prevzema izdelkov. Pri izbiri osebnega prevzema izdelkov ni možno izbrati način plačila po povzetju.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA TER VRAČILO BLAGA

GARANCIJA

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov info@glasmaher.com. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (brez stroškov dostave) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe in vračilu izdelka. Kupec mora blago vrniti na naslov: LJUDSKA OPTIKA GLASMAHER Stušek Dejan S.P., Pleteršnikova ulica 1, 8250 Brežice.

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali garancijskem listu. Garancija se lahko uveljavlja ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na garancijskem listu ali na računu. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije.

Kupec se lahko obrne na informacijo o garanciji preko elektronske pošte na info@glasmaher.com.

DOBAVNI ROK

Spletna trgovina želi čim bolj ustreči željam vseh naših kupcev, zato vam za pakiranje in dostavo kupljenega blaga v Republiki Sloveniji ne zaračunavamo. Poštnino za pošiljke v tujino zaračunavamo po ceniku Pošte Slovenije. Dostava poteka preko dostavne službe od ponedeljka do petka. Ob sobotah, nedeljah in praznikih ni dostave. Če je izdelek na zalogi znaša dobavni rok največ dva delovna dneva od prejetja kupnine na naš transakcijski račun. Če izdelka ni na zalogi bo kupec v roku enega delovnega dne obveščen po elektronski pošti.

VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Kupec je sam odgovoren za dostop do svojega sistema in bo tudi sam poskrbel za varovanje svojih uporabniških podatkov in gesel. Kupec jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter ponudniku odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004). Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani Glasmaher.com bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

KOMUNIKACIJA

Obvestila o mesečnih akcijah in reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil ter obvestil o mesečnih akcijah, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takšnem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@gmlasmaher.com ali po klasični pošti na naslov: LJUDSKA OPTIKA GLASMAHER Stušek Dejan S.P., Pleteršnikova ulica 1, 8250 Brežice Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

POGOJI PRIJAVE NA E-LISTO

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih, povezanih s podjetjem, splošnih informacijah in ostalih poslovnih informacijah. Pošiljatelj e-obvestil in upravljavec zbirke osebnih podatkov je LJUDSKA OPTIKA GLASMAHER Stušek Dejan S.P., Pleteršnikova ulica 1, 8250 Brežice. (v nadaljevanju Ljudska optika Glasmaher).

E-obvestila prejemate v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah na osnovi vaše prijave na prejemanje e-obvestil na Ljudska optika Glasmaher spletnih straneh, sodelovanja v nagradnih igrah, nakupa ali iz drugih pravnih naslovov, s katerimi je bilo dano prostovoljno soglasje. S prijavo na e-obvestila posameznik izrecno soglaša, da »Ljudska optika Glasmaher« obdeluje osebne podatke za namene ciljnega in neposrednega trženja. Ljudska optika Glasmaher lahko prijavljen elektronski naslov obdeluje za lastne potrebe do preklica pisne privolitve oz. do časa, ko podatki ne bodo več služili svojemu namenu, pri čemer za novičarsko listo lahko uporablja zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. MailChimp) in podatke hrani v oblaku.

Posameznik ima skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov pravico, da kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da Ljudska optika Glasmaher osebne podatke trajno ali začasno preneha uporabljati za namene ciljnega in neposrednega trženja, pri čemer bo Ljudska optika Glasmaher v 15 dneh od prejema obvestila ustrezno preprečila uporabo osebnih podatkov za namene ciljnega in neposrednega trženja. Navodila za odjavo preko prejetega e-obvestila: V vsakem e-obvestilu je v nogi sporočila objavljena povezava »Odjava«, na katero kliknete in sledite postopku odjave. Elektronski naslov, na katerega prejemate e-obvestila, je shranjen in varovan v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.