Meni
0

V košarici ni izdelkov.

Stekla, prilagojena le tebi

Na klasičnem očesnem pregledu se korekcijska očala izdelajo na podlagi 4 standardnih predpisanih vrednosti.

Se ti to zdi veliko? Pazi, da ne padeš s stola, saj obstaja pregled, kjer 7.000 merilnih točk upoštevamo pri izdelavi popolnoma personaliziranih stekel. 

Preberi več, pridi na naš brezplačni pregled, ujemi katero od aktualnih akcij… Najprej pa se usedi nazaj na stol. ;) 

Spoznaj Rodenstock 

Nemški inženiring najvišje kakovosti

Če rad živiš drzno, predlagamo, da preizkusiš srečo in potestiraš, če so tvoje oči ravno v 2 % tistih, ki jim ustrezajo 4 standardne predpisane vrednosti za izdelavo korekcijskih očal.

Vsem, ki ste za bolj preverjene variante (in pri vidu so te zagotovo boljša izbira), pa priporočamo temeljit pregled z Rodenstockovim DNEye scannerjem.

 

To priznano nemško podjetje je prvo izmerilo posamezno oko in uporabilo na tisoče pridobljenih podatkovnih točk za izdelavo popolnoma personaliziranih stekel.

Danes z njihovo tehnologijo stekla izdelamo na podlagi več kot 7.000 merilnih točk. 

Filofozija podjetja se imenuje B.I.G. VISION® in temelji na dejstvu, da je prav vsako oko drugačno in si zato zasluži drugačno pozornost. 

Rodenstockova stekla B.I.G EXACT®, ki jih izdelamo na podlagi DNEye tehnologije, pa zagotavljajo pogled, ki je tako naraven, da sploh ne boš opazil, da nosiš očala. 

Če si naše maherje v Brežicah in Novem mestu že spoznal, veš, da cenimo preciznost, brezkompromisno kakovost… le najboljše.

In veš, da ne bi priporočali nekaj, v kar nismo 100 % prepričani. V Rodenstock pa zagotovo smo.

Stavimo na številke…

…in teh je nešteto

Pri pregledu vida lahko odčitamo precej več številk, kot le vsem dobro znane -0,5 ali +1,75.

Posledično lahko naredimo tudi precej bolj individualizirana stekla in personalizirana očala. 

Rodenstockove raziskave so pokazale, da z B.I.G EXACT® stekli lahko pričakujete:

Do 40 % ostrejši vid na bližnje in vmesne razdalje.

Povečano podporo možganom zaradi ostrejšega vida.

8,5° širše vidno polje na blizu.

Raziskava 283 ljudi je pokazala, da je uporaba celotnega biometričnega očesnega modela pri izdelavi korekcijskih stekel bistveno izboljšala njihovo izkušnjo vida.

92 %

uporabnikov je izkustilo ostrejši vid kot prej.*

88 %

uporabnikov je opazilo večje udobje pri nošenju v primerjavi s starimi očali.*

84 %

uporabnikov je izkusilo boljši kontrast.*

80 %

uporabnikov je izkusilo izboljšan vid v mraku.*

87 %

uporabnikov je imelo skrajšan čas prilagajanja.**

* DNEye® uporabniška anketa (2018), Zurich.

** Muschielok, A. (2017). Personalisierte Gleitsichtgläser nach Kundenwunsch – Ergebnisse einer wissenschaftlichen Studie. Presentation at the Opti-Forum, Munich.

DNEye scannerju res ne uide nobena podrobnost, zato se čim prej naroči na pregled in spoznaj svoje (oziroma res samo TVOJE) mere.

Progresivna stekla

Za na daleč, na blizu in za vse vmes

Progresivna stekla so primerna za korekcijo kratkovidnosti in daljnovidnosti. 

Tovrstna stekla so do nedavno veljala za “izhod v skrajni sili”, saj so se pogosto povezovala s popačeno sliko, meglenimi plastmi, nejasnimi robovi… 

Ampak Rodenstockova progresivna stekla so tako dovršena, da nudijo povsem jasno vidno polje od roba do roba stekel, brez učinka “plavanja”

Ta stekla so prilagojena za vsak življenjski slog.

Še več: najboljše se izkažejo prav pri uporabnikih z aktivnim življenjskim slogom, ki preživljajo čas v zaprtih prostorih in za prostem, delajo z različnimi zasloni ali veliko berejo.

Spremembe pogleda “z blizu na daleč” lahko v primeru dioptrije precej obremenjujejo očesa, zato ta potrebujejo ustrezno podporo. In Rodenstock je res prava opora za vaše oči.

Stekla za “na daleč”…

…ki so mnogo več kot le to

Z enožariščnimi stekli poskrbimo za oster vid vse do roba stekel, ne glede na razdaljo. Težavam z bleščečo vožnjo ponoči,  z gledanjem v mraku in utrujenosti oči zaradi sprememb zornega kota “z blizu na daleč” lahko rečeš ne le “na svidenje”, temveč “zbogom”!

Ta nagrajena inovativna enožariščna stekla se prilagodijo tvoji dioptriji, pri izdelavi pa se upoštevajo tudi oblika obraza, drža, prileganje okvirja

Stekla Rodenstock Impression® oziroma Multigressiv® Mono Plus 2 priporočamo vsem z višjo minus dioptrijo, še zlasti starejšim od 40 let. 

Ta stekla imajo v spodnjem predelu dodano minimalno dioptrijo +0,5, s čimer bo gledanje na daleč in na blizu lažje, oči bodo manj utrujene, vid pa bo ostal jasen.

Za majhne oči…

…ki gledajo z veliko radovednostjo

Stekla MyCon® stekla so rešitev za kratkovidne otroke, saj so zasnovana tudi za nadzor napredovanja kratkovidnosti.* 

*Neodvisna klinična študija, ki je 5 let preučevala napredovanje kratkovidnosti pri evropejskih otrocih, starih od 7 do 14 let, je pokazala, da stekla MyCon® lahko zmanjšajo napredovanje kratkovidnosti do 40 %.

Ta stekla so namreč zasnovana tako, da razpršijo svetlobo pred mrežnico.

Pri navadnih enožariščnih steklih svetloba pade tudi za mrežnico, čemur se oči skušajo prilagoditi in se posledično podaljšujejo, kratkovidnost pa je ravno posledica nekoliko predolgega očesa. Slednje povzroči napredovanje kratkovidnosti.

Kako se naročiti na pregled…

…in kako dolgo se nanj čaka

Povsem enostavno in čisto kratko. 

Klikni na povezavo spodaj in nam pošlji svoje podatke, mi pa te bomo kontaktirali že danes oziroma najkasneje jutri. 

Obišči nas

Brežice | Novo mesto