Meni
0

V košarici ni izdelkov.

Politika piškotkov

Obvestilo o uporabi piškotkov

To obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Kaj so piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali mobilno napravo. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko po želji omeji ali onemogoči shranjevanje piškotkov.Piškotki običajno vsebujejo:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek,
  • življenjsko dobo piškotka,
  • vrednost, ki je običajno neko naključno generirano edinstveno število.

S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in zbiramo informacije o uporabi spletne strani.Piškotki sami po sebi ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti, kdo konkretno ste.

Katere piškotke uporabljamo?

Uporabljamo naslednje piškotke:

  • Skupina 1: ključni piškotki za delovanje spletne strani, zato jih na vašo napravo vedno namestimo. Nastavijo se, ko opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo.
  • Skupina 2: analitični in funkcijski piškotki, s katerimi analiziramo promet na spletni strani. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s tem ne strinjate, izberite “Ne soglašam z uporabo” in teh piškotkov ne bomo namestili.
  • Skupina 3: piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook, Twitter, Google idr. Ti piškotki omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na spletni strani, ki so povezane z njihovimi družbenimi omrežji in drugimi platformami ter za sledenje vaši uporabi njihovih storitev. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s tem ne strinjate, izberite ” Ne soglašam z uporabo” in teh piškotkov ne bomo namestili. Lahko se zgodi, da vam v tem primeru nekatere zanimive funkcije spletne strani ne bodo na voljo.

Če se s slednjo ne strinjate, izberite ” Ne soglašam z uporabo”, da teh piškotkov ne namestimo. Lahko se zgodi, da v tem primeru nekatere zanimive funkcije spletne strani ne bodo na voljo.

Spodnja tabela prikazuje piškotke, ki jih uporabljamo na spletni strani:

Piškotek Ime piškotka Namen Kdaj se izbriše
Google analitika _ga Razlikuje med posameznimi uporabniki 2 leti po namestitvi/posodobitvi
Google analitika _gid Razlikuje med posameznimi uporabniki. 24 ur po namestitvi/posodobitvi
Google analitika _gat ali _dc_gtm_<niz znakov> Uporablja se za omejevanje števila zahtevkov. 1 minuta po namestitvi/posodobitvi
Facebook piksel _fbp Uporabljeno s strani Facebooka za prikaz oglasov. 90 dni
Woocommerce woocommerce_cart_hash Hrani vsebino košarice ob koncu seje
Woocommerce wp_woocommerce_session_<id> Povezuje uporabnika s pravilno vsebino košarice 2 dni po namestitvi/posodobitvi
Woocommerce woocommerce_items_in_cart Hrani vsebino košarice ob koncu seje
Woocommerce woocommerce_recently_viewed Hrani informacije o nedavno pogledanih izdelkih ob koncu seje

 

Piškotke upravlja Glasmaher Optika