Meni
0

V košarici ni izdelkov.

5. marca, 2020

Z očali do mladostnega videza

Katerim napakam se po petdesetem velja izogniti in kako se pomladiti kar s pomočjo očal? Preverite v zapisu.

Živimo v svetu, kjer je mladost vrlina. Sledenje najnovejšim trendom, barvanje osivelih pramenov ter brisanje gubic in starostnih peg dandanes niso nič neobičajnega. Ampak, ali veste, da lahko k bolj mladostnemu videzu po dopolnjenemu abrahamu prispevate tudi z izborom očal? Nekatere barve ali oblike vas bodo postarale, medtem ko bodo druge navidezno povzdignile vaše obrazne poteze in skrile posledice mnogih let. Torej – ko kupujete nova očala, imejte v mislih naslednje smernice:

Ustvarite navidezni lifting z očali

Ko izbirate nove okvirje, bodite pozorni, da ti privabljajo pozornost navzgor in navzven – s takšnimi boste namreč ustvarili iluzijo napete, mladostne kože na obrazu. Očala mačjega videza ali drugačnimi, morda celo barvnimi poudarkih v zgornjih zunanjih kotih bodo prava izbira, saj bodo poudarila vrh vaših ličnic. Izogibajte se aviatork in drugih podobnih okvirjev, ki privabljajo pozornost navzdol, saj vas bodo takšna očala vizualno postarala. Prav tako raje ne izbirajte očal brez okvirjev ali takšnih z le s polovičnimi, saj poudarijo gube in morebitne podočnjake.

Izberite pravo barvo

Z leti naše obrazne poteze postanejo mehkejše, barve, ki smo jih nosili pred leti, pa nam ne pristajajo več toliko kot nekoč, zato moramo biti pozorni tudi pri izbiri pravilnega odtenka. Namesto kovinskih okvirjev izberite plastične – modra ali rdeča očala vas bodo brez dvoma navdala z mladostno energijo. Praviloma svetli ali brezbarvni okvirji pristajajo marsikomu, ljubitelji klasične črne raje posezite po temno sivi, rjavi ali bordo barvi.

Bodite odprti za nove trende

Čeprav velja, da so klasične oblike vedno dobra izbira, pa jim pridih staromodnosti v današnjem hitrem tempu ne uide. Ostanite v koraku s časom, preverite, katerih 6 trendov očal vlada letu 2020 in preizkusite tudi kakšna očala izven vaše cone udobja – morda boste presenečeni, kako dobro vam pristajajo!

Kakšna očala bodo pomladila ženski obraz?

V spletni trgovini si oglejte očala Jimmy Choo.

V spletni trgovini si oglejte očala Marc Jacobs.

V spletni trgovini si oglejte očala Tommy Hilfiger.

In kakšna očala bodo pristajala moškim, ki si želijo mladostnega videza?

V spletni trgovini si oglejte očala Hugo Boss.

V spletni trgovini si oglejte očala Guess.

V spletni trgovini si oglejte očala Hugo Boss.

Če štejete več kot petdeset let, je verjetno, da se je vaš vid poleg daljave poslabšal tudi na blizu; najverjetneje gre za presbiopijo, ki je normalna posledica staranja oči. V tem primeru ne potrebujete dvojih očal, še posebej pa se izogibajte očal iz drogerije ali pošte – takšna vam lahko kaj kmalu zdrsijo na dno nosa in vas navidezno postarajo. Za mladostni videz raje preizkusite prav posebna očala, ki izboljšujejo vid na vseh razdaljah. V sorodnem zapisu preverite, ali so progresivna očala prava izbira za vas, oglasite pa se tudi v naši poslovalnici v Novem mestu ali Brežicah, kjer si lahko s pomočjo izkušenih svetovalcev izberete prava očala za večno mladostni videz.